3N 2012.11.29. 18:59

Tenisz

Visszaevezünk a sport uniszex vizeire, bemutatjuk Nektek, milyen egy közgázos tenisz óra! 

A teniszórákról tudni kell, hogy nem térítésmentesek, a tárgyfelvétel feltétele, hogy az adott hallgató befizesse a teljes félév díját (13 000 HUF). Jelentkezhettek kifejezetten haladó csoportba is, de az ilyen megkötésektől mentes időpontokban is megoldják a különböző tudással rendelkező diákok problémáját. A félév elején ugyanis a tanár felméri, hogy ki milyen szinten van, és ehhez illeszkedően néhány csoportba besorolva folytatódik a munka a továbbiakban. Az órákat a BEAC sporttelep pályáin tartják, ami ne riasszon vissza senkit, hiszen az egyetemről kb. 20 perc alatt oda lehet érni gond nélkül.

A jó időben nyitott, télen pedig fedett pályákon tartott edzések laza bemelegítéssel indulnak, majd a csoportok szerinti 3-4 pályán párhuzamosan ütögetnek. Az oktató egyszerre egy csoportra koncentrál, akikkel általában technikai fogásokat gyakoroltat. Eközben a másik két csoport felváltva meccseket játszik, párosoznak vagy éppen ők is a technikájukat tökéletesítik. A vegyes csoportos alkalmakon összesen 12 fő jut a pályákra, úgyhogy mindenkinek van lehetősége a játékra a 90 perc alatt (bizony, ez az óra a megszokott 80 mellett plusz 10 perc mozgáslehetőséget ajándékoz az egyetemistáknak!).

Mivel az órákra különböző tenisztudással érkezünk, a hangsúly nem a vérre menő verejtékes küzdelmeken van, hanem a fejlődésen. Az intenzív mozgást keresőknek tehát nem a tenisz a legideálisabb választás, viszont azoknak, akik teljesen kezdők vagy fejlődni kívánnak, igen.

Lássuk, milyen hatással van testünkre a teniszezés:

„A tenisz tudományosan kimutatott élettani hatásai:

- Javítja az általános erőnlétet és közérzetet.

- Fokozza az állóképességet, a hajlékonyságot és az izomtónust.

- Csökkenti egyes betegségek kialakulásának esélyét, mint pl. a csontritkulás, szív és érrendszeri betegségek, cukorbetegség.

- Javítja a döntéshozó és problémamegoldó képességet.”

(forrás: http://mindenamitenisz.blog.hu/2010/07/25/http_mindenamitenisz_blog_hu_136)

Osztályozás:

mozgáslehetőség: 3

hangulat: 5

társaság: 4

 

Tenisz időpontok:

kedd: 11.00-12.30 és 12.30-14.00

szerda: 11.00-12.00 és 12.00-13.00 (csak haladóknak)

csütörtök: 11.00-12.30 és 12.30-14.00

A bejegyzés trackback címe:

https://sportoljkozgaz.blog.hu/api/trackback/id/tr144938291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása