3N 2012.10.16. 18:59

Kezdő sípszó

Heti 3x1, Norbi-update, power-jóga, ép testben ép lélek, fitness, wellness, kardio, és még csilliónyi egyéb kifejezés, amivel minden saját testével tisztességesen törődő egyetemistának tisztában kell lennie, de legalábbis illett hallania róla.

De legyünk őszinték! Ha végeznénk egy felmérést az egyetemisták sportolásáról, és az lenne az egyik eredmény, hogy egy egyetemista átlagosan heti egyszer mozog, mi már örülnénk. Persze láthatunk szép számmal a testükkel láthatóan törődő fitt és feszes fiatalokat is (gondoljunk csak a Közgáz folyosóin hasító, pólót szétrepesztő kar- és mellizmok tulajdonosaira), de nagy átlagban nem ez a jellemző. Éppen ezért mi úgy gondoltuk, hogy egy az egyetemi testnevelés órákat népszerűsítő bloggal próbálunk meg hozzájárulni az egészséges életmód terjesztésének nemes céljához.

Egyetemükön már évek óta felismerték, hogy a szellemi frissességhez jelentősen hozzájárul az, ha az ember fizikailag is rendben van. Nem véletlen, hogy alapszakon - szakoktól és évfolyamoktól függően - 2 vagy 4 félév testnevelés teljesítése kritériumfeltétel. A tesi tanszék a következő, szabadon választható sportokat kínálja, különböző helyszíneken: aikido, erősítő gimnasztika,foci, floorball, fogyi torna, jóga, judo, kick-box, kosárlabda, kondi, kubai salsa, néptánc, ökölvívás, pilates, röplabda, step aerobic, streching, társastánc, thai-box, tenisz, testtartás javító torna, tollaslabda, túrázás, úszás, zenés alakformáló torna, zenés gimnasztika, zumba.

Ezek közül az általunk önkényesen kiválasztott 10 legszimpatikusabb sportot mutatjuk majd be, de azért a legnépszerűbbek mindenképp sorra kerülnek, aggodalomra semmi ok. Az órákon személyesen is részt veszünk, hogy első kézből tudósíthassuk a 80 percnyi izzadás testre és lélekre gyakorolt hatását! Ami nyilvánvalóan pozitív lesz, hiszen heti 3x1, és jobban megy! Ha nekünk nem is hiszitek el, higgyétek hát el ennek a fiúnak:

…. vagy Geszti Péternek:

A bejegyzés trackback címe:

https://sportoljkozgaz.blog.hu/api/trackback/id/tr574852693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása