3N 2012.12.02. 23:26

Kondi

……ééééés dobpergés, következik a tesiórák koronázatlan királya, a sport Rihannája, a méltán híres, csupa nagybetűs KONDI! Na de miért is magasztaljuk ennyire ezt a teljesen hétköznapi tevékenységet? Hát pontosan ezért, mert annyira egyszerű, hogy se előképzettség, se tehetség nem kell hozzá, mégis nagyon sokat kihozhatunk a testünkből, ha a kondizást választjuk. :)

A Kinizsi koli konditerme szolgál a tesiórák helyszínéül, amit remélünk, már nem kell bemutatni senkinek. Az okosan 10 perccel kezdés előtti odaérkezésnek köszönhetően kényelmes átöltözés után kezdetét veszi az izomépítés. Néhány tanárnál közös bemelegítéssel indul az óra, ahol nem marad el az 5 perc hasizom sem (amit már a fogyi tornás bejegyzésünkben is említettünk) , ami ugyan elsőre lazán teljesíthetőnek hangzik, de az igazság nem ez! Felfoghatatlan, de igaz, ez az 5 perc egy olyan dinamikus gyakorlatsorozat, amiben ha egy pillanatra szusszan az ember, már lemaradt. Pedig azt a szusszanást a 3. perc után már nagyon kívánjuk. De ha ki tudunk tartani, sőt elég elhivatottak vagyunk ahhoz, hogy a hasizmozást tesiórán kívül is rendszeresen elvégezzük, nagy eséllyel néhány hónap után észrevehetőek lesznek majd a sixpack kialakulásának első jelei. :)

A bemelegítést követően mindig elkezdi a saját magának kialakított edzését. Ebben természetesen a tanárok segítségünkre vannak. Nyugodtan kérdezhetünk tőlük, elmondjuk, hogy pontosan mire szeretnénk gyúrni, és útba igazítanak, sőt meg is mutatják nekünk, hogy milyen gyakorlatokat végezzünk. A teremben ezekhez rendelkezésünkre áll az ugráló kötéltől és bordásfaltól kezdve, a fekve nyomó – és haspadokon át a taposógépekig minden, mi szem-szájnak ingere. Nekünk nagyon szimpatikus volt még, hogy a tanárok jó tanácsait a kívánt eredmény eléréséhez szükséges étrendekkel kapcsolatban is kikérhetjük.

A kondi esetében oldalakon át taglalhatnánk, hogy milyen izomcsoportokat mozgathatunk meg, hiszen a lehetőségek tárháza végtelen. Minden csak kreativitás kérdése, nincs olyan izom, amire ne létezne speciális gyakorlat.

Ami a társaságot illeti, sokan csinálják úgy, hogy barátokkal együtt veszik fel az órát, hiszen kondizás közben akár még beszélgetni is lehet, arról nem is beszélve, hogy jól jön néha egy kis segítség például fekve nyomás közben. :) Ezért mi azt ajánljuk, hogy szedjétek össze néhány csoporttársatok, és kondizzatok együtt, a közös izzadás brit tudósok szerint növeli az összetartozás élményét!

 

Osztályozás:

mozgáslehetőség: 5

hangulat: 5

társaság: 5

 

Kondi időpontok:

hétfő: 8.00, 9.40, 11.20, 13.10

kedd: 11.20, 13.10

szerda: 9.40, 11.20, 13.10

csütörtök: 8.00, 9.40, 11.20, 13.10

péntek: 9.40, 11.20, 13.10

A bejegyzés trackback címe:

https://sportoljkozgaz.blog.hu/api/trackback/id/tr954944095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása