3N 2012.11.21. 11:31

Step aerobic

A stretching után megint egy lányos tesi órát veszünk górcső alá, a step aerobicot. Az elnevezés rögtön el is árulja miben különbözik egy sima aerobic órától. A step egy általában műanyag lépcsőszerű eszköz, amit az aerobic lépéssorozataiba belefoglalva egy intenzívebb és izgalmasabb mozgásformát végzünk.

A szemléltetés kedvéért így néz ki egy step aerobic lépéssorozat:

A step aerobic remek választás olyan lányok számára, akik szeretnének leadni egy kis felesleget, ugyanis: „a step aerobic főként a lábikrát, combot, csípőt és a feneket mozgatja, formálja, amely helyeken a hájréteg gyorsabban megtelepszik.” (http://www.nemes-fitness.hu/edzesek/step-aerobic/) További jótékony hatása, hogy fejleszti a koordinációt és a kondíciót is!

Nem meglepetés hát, hogy az egyik legnépszerűbb sportolási lehetőség (még a péntek reggel nyolcas óra is majdnem fullon van!). Az órák hasonlóan zajlanak, mint bármelyik fitness klubban. Az elején mindenki magához veszi a stepet, polifoamot, keményebb alkalmakkor súlyzót (!), majd rövid bemelegítés után bele is csapunk a jóba! Az oktató fokozatosan építi fel a különböző lépéskombinációkból összeálló koreográfiát, ami ennek köszönhetően viszonylag követhető, és nekünk csak őt kell utánoznunk. Azt azonban ne gondoljuk, hogy el lehet linkeskedni az órát! Egy fél percre lankad a figyelem, és máris összekevertük a keresztlépést a simával, és balra lihegünk, miközben mindenki más jobbra.. Az óra ritmusa jól felépített, egy-egy pörgős blokk után általában jön egy lassabb rész, ami alatt kiliheghetjük magunkat. Egy szabályt azonban sosem szabad elfelejtenünk: nincs megállás. Ha le is maradunk a koreográfiával, inkább válasszuk a helyben járást, amíg újra fel nem vesszük a fonalat! A kb. egyórás intenzív mozgást az utolsó 5-10 percben a megszokott nyújtó gyakorlatokkal vezetjük le, így a zuhanyzóba már nem a torkunkon kiugró szívvel, hanem normális pulzussal léphetünk be. :)

A kurzus elvileg mindkét nem számára nyitott, viszont a Neptunban lecsekkolva is kizárólag női neveket láttam a hallgatói listákon. De jól is van ez így, hiszen ez egy tipikus „lánysport”, ami remek lehetőséget biztosít azoknak, akik fogyni vagy feszesedni szeretnének, vagy éppen csak egészséges formában akarják tartani magukat.


Nekünk nagyon tetszett, íme a pontozásunk:

mozgáslehetőség: 5

társaság: 5

hangulat: 5

 

Step aerobic órák időpontja és helye:

 

Kedd, 11.20, Mányoki út (Wallisch Andrea)

Kedd, 13.10, Mányoki út (Wallisch Andrea)

Péntek, 8.00, Mányoki út (Benczéné Bagó Andrea)

A bejegyzés trackback címe:

https://sportoljkozgaz.blog.hu/api/trackback/id/tr734918067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása