3N 2012.10.27. 19:32

Foci

Kosár után maradunk a csapatsportoknál, a következő sport, ami górcső alá kerül, a foci!

Az órákat a BEAC pályán tartják, ami némi utazást igényel azoktól, akik focira jelentkeznek. Általában 18 fő van egy órán, inkább fiúk, de vannak olyan időpontok is, ahol egy-egy bátrabb lány is megjelenik. Lányok közül általában azok veszik fel a focit, akik komoly előképzettséggel rendelkeznek, illetve nagyon ügyesek. Annak ellenére, hogy a foci maga elég harcias sport – gondoljunk csak arra, hogy mennyi embert rúgnak fel egy-egy meccs alatt – a tesi óra maga „nyugodt”, mindenki a sport szeretetéért, és a mozgás miatt látogat el órára.

Tudásban vannak különbségek, hiszen olyanok is felveszik a focit, akik korábban akár klub szinten is játszottak. Viszont mivel mindenki rendelkezik foci múlttal, mind a hangulat, mind a játék minősége jónak mondható.

Az óra bemelegítés és nyújtás után játékkal folytatódik a műfüves, kézilabda pálya méretű pályán. A focisták általában hozzá vannak szokva az időjárás viszontagságaihoz, ami ebben az esetben nem annyira számottevő, hiszen a pályákat október végén egy sátorral befedik. Amennyiben sokan jelentkeznek egy órára, az is megoldható, hogy két pályán párhuzamosan menjen a játék, hiszen két egymás melletti pálya áll a Corvinusosok rendelkezésére.

Neptun szerint bárki jelentkezhet az órára, bár a szakág egy alap szűrőt biztosít. Viszont mivel alapvetően mindenki találkozott már korábban focival, illetve az is elmondható, hogy Magyarországon a legnagyobb népszerűségnek örvendő sportágnak számít, tesi órák közül is a foci az, amelyik leghamarabb betelik a Neptunban.

Amennyiben valakiben fantáziát látnak a tanárok, lehetőség nyílik arra, hogy a Corvinus nagypályás csapatában is megmutassa tudását. Emellett a különböző egyetemi versenyekre (MEFOB), rendezvényekre (CEN) is az órákon a legkönnyebb jelentkezni.

Miért hasznos a foci?

Komplex izmokat mozgat meg, nagy hangsúly van a láberőn. A többi labdajátékhoz hasonlóan fejleszti az alap állóképességet, a gyorsaságot, labdaügyességet, mozgáskoordinációt. Csapatsport lévén megtanít arra, hogy az ember egyéni érdekeit a csapatéhoz igazítsa. Nagy a hangsúly az alkalmazkodási képességen, hiszen itt nemcsak a csapathoz (technikai, taktikai elemekben), az ellenfélhez, hanem a szabályokhoz való alkalmazkodást is megkívánja.

És akkor a pontozásunk:

hangulat: 5

mozgáslehetőség: 5

társaság: 4-5


Végül pedig az óraidőpontok:

KEDD

8:00 - 9:20

9:40 - 11:00

11:20 - 12:40

13:10 - 14:30

SZERDA

8:00 - 9:20

9:40 - 11:00

11:20 - 12:40

13:10 - 14:30

A bejegyzés trackback címe:

https://sportoljkozgaz.blog.hu/api/trackback/id/tr544862413
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása